Winkelwagen

Totaal € 0,00

Gratis verzendkosten

Vitamix
Sterke keukenmachines van Vitamix voor de lekkerste smoothies, sauzen en sappen
Vitamix_S30
Lekkere recepten voor Vitamix
VitamixRecepten Vitamix blenderTaart met meringue botercrème

GENIET VAN HEERLIJKE VITAMIX RECEPTEN


Laat je hieronder inspireren door lekkere recepten die je in de Vitamix kunt bereiden. Van gezonde en lekkere smoothies tot het maken van bijvoorbeeld heerlijke verse pindakaas van verse pinda's.
Voor meer inspiratie over Vitamix kun je ook de Facebookpagina van Vitamix liken. Dan blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en inspirerende gerechten.

Zoek je nog tips over de werking en het gebruik van Vitamix? Kijk dan hier snel even naar de video's over de Vitamix.

Taart met meringue botercrème

15 februari 2018

Recept wintertaart met Zwitserse esdoorn meringue botercrème 

Geniet nu het weer het nog toelaat van rijke winterse smaken met deze wintertaart. Maak deze taart voor een speciale gelegenheid of als afsluiter van een dinertje met vrienden.

Aan de slag!

Aantal porties: 12
Duur: 60 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten:

Voor de winterse kruiden:
3 kaneelstokjes
2 eetlepels gekristalliseerde gember
¾ theelepel gemalen kardemom
3 eetlepels zout
1 eetlepel roze of gemengde peperkorrels
1½ theelepel hele kruidnagels
½ kopje (50 g) gedroogde sinaasappelschil
½ kopje (110 g) palm suiker

Bereidingswijze:
  1. Doe alle ingrediënten in de Vitamix container in de aangegeven volgorde en zet sluit de deksel.
  2. Selecteer Variabele 1.
  3. Start de Vitamix en verhoog langzaam tot de hoogste snelheid.
  4. Meng gedurende 30 seconden of tot de gewenste consistentie is bereikt, gebruik indien nodig de tamper om de ingrediënten richting de messen te duwen.
Ingrediënten:

Voor de cake:
75 g roomboter
175 g amandelmeel
30 g arrowroot bloem
1 eetlepel winterse kruiden (zie bovenstaand recept)
1/4 theelepel zout
1/2 theelepels zuiveringszout
3 grote eieren op kamertemperatuur
120 ml pure ahornsiroop of honing
2 theelepels pure vanille-extract
1 theelepel citroensap

Ingrediënten:

Voor de Zwitserse esdoorn meringue botercrème:
Eiwit van 1 groot ei op kamertemperatuur
65 ml pure ahornsiroop
⅛ theelepel citroensap
75 g roomboter
1/2 theelepel puur vanille-extract
Voor de garnering (optioneel):
3 gedroogde mandarijn/sinaasappel plakken
Takje verse rozemarijn

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. En bekleed een ronde bakvorm van 15 cm met bakpapier en vet de onderkant en zijkanten in met boter.
  2. Klop de amandelmeel, pijlwortelmeel, winterse kruiden, zout en bakpoeder in een grote mengkom.
  3. Scheid de 3 eieren. Plaats het wit in de kom van een keukenmachine. Doe de dooiers in een middelgrote kom samen met de ahornsiroop, vanille, citroensap en afgekoelde gesmolten boter en klop goed om te mengen. Klop de eiwitten op tot een zachte piek - dit duurt ongeveer 2 minuten op de hoogste stand van de mixer.
  4. Voeg het eigeel mengsel toe aan het bloemmengsel, roer tot een gladde en goed gemengde massa. Roer ongeveer 1/3 van de opgeklopte eiwit erdoor om het beslag los te maken. Meng het overgebleven eiwit voorzichtig er doorheen en zorg ervoor dat ze niet leeglopen. Meng tot er nog maar een paar strepen wit in het beslag zitten. Giet dit in de ingevette en gevoerde bakvorm. Bak ongeveer 35 minuten of u een houten prikker in het midden kunt steken en deze er schoon uitkomt. Laat de vorm ongeveer 5 minuten afkoelen.Laat een mes helemaal langs de rand lopen en keer het om in op een rekje om het af te laten koelen.
  5. Terwijl de cake afkoelt, maakt u de botercrème. Vul een kleine pan met een centimeter water en laat het sudderen. Zoek een middelgrote hittebestendige kom die boven op de pot gezet kan worden zonder dat de bodem het water raakt.
  6. Klop het eiwit, de ahornsiroop en de citroensap in de middelgrote kom en plaats het bovenop de pan met het water (zorg ervoor dat het water zachtjes laat sudderen). Verwarm het mengsel tot 71°C op een suikerthermometer, klop en roer het rond zodat de eieren niet gaan koken.
  7. Haal van het vuur en breng het over in de kom van een keukenmachine met gardeopzetstuk. Klop eerst op lage snelheid en verhoog naar hoog, sla aan tot het stijf en afgekoeld is. (Tip: draai de kom ondersteboven, als de meringue stevig in de kom blijft zitten - bent u klaar om te gaan!)
  8. Schakel over op de paddle-opzet en draai de mixer op middelhoog niveau. Voeg beetje bij beetje boter toe, kloppend tot het dik en glad is.
  9. Voeg vanille-extract toe. Soms stolt de botercème nu, maar maakt u zich geen zorgen als dit gebeurt, blijf het gewoon hoog houden totdat het weer bij elkaar komt en het weer glad is.
  10. Verspreid met een spatel de botercrème over de afgekoelde cake. Garneer met gedroogde mandarijnschijven en rozemarijntakjes.

Geniet ervan!

Recept door: www.saltnpepperhere.com
Taart met meringue botercrème
Terug naar overzicht

Vitamix shopVitamix recepten






 
Nog meer inspiraties? Volg Vitamix op Facebook!

Vitamix

Vitamix is sterk in keukenmachines en blenders

De blenders van Vitamix worden wereldwijd gewaardeerd door professionele chef-koks en zijn bijzonder geschikt als keukenmachine of blender voor het gebruik in elke keuken. De blenders van Vitamix zijn echte power-blenders en vervangen met gemak zo’n 12 andere losse keukenapparaten in huis zoals raspen, mixers, molens, messen etc.

Vitamix keukenmachine vervangt 12 losse keukenapparaten

Vitamix biedt binnen de categorie huishoud een drietal hoogwaardige series aan waaronder het topmodel, de Pro750. Een groot voordeel van deze populaire Pro750 is dat deze een aantal voorgeprogrammeerde standen heeft. De blender doet al het werk automatisch terwijl u ondertussen iets anders kan doen.
 


Accessoires


Koken & Tafelen